Τηλέφωνο: (+30) 210 5203 804 ;

Ραντεβού: Δευ-Παρ: 9 πμ-6 μμ

Αστικη Ευθυνη

Επικοινωνηστε μαζι μας

Καλέστε μας σε κάθε περίπτωση που χρειάζεστε την Νομική Υποστήριξη ενός ειδικού.


Διευθυνση
Λομβάρδου 149-151, Αθήνα, 114 75
Εργασιμες Ωρες
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 18:00 Σάββατο-Κυριακή: Κλειστά
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 5203 804

EMAILdiminaskostas@yahoo.gr

Αποζημίωση λόγω Αστικής Ευθύνης

Οι αστικές ευθύνες που μας περιβάλλουν και η αντιμετώπιση τους: Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο φέρει ευθύνη όταν προξενεί με πράξη ή παράλειψή του, από αμέλεια, σωματική βλάβη ή/και υλική ζημιά σε τρίτο και συνεπώς υποχρεού- ται να την αποκαταστήσει. Αυτή είναι η έννοια, με απλά λόγια, του νομικού όρου της αστικής ευθύνης, και δεν προσδιορίζεται επακριβώς το είδος και το ύψος των απαιτήσεων που μπορεί να εγείρει κάποιος σε βάρος του υπαίτιου, που προκάλεσε τη ζημιά.

Συνεπώς, είναι σαφές και κατανοητό ότι στην καθημερινή μας ζωή, προσωπική, οικογενειακή, επαγγελματική και επιχειρηματική, κινδυνεύουμε κάθε στιγμή να βρεθούμε κατηγορούμενοι και να υποχρεούμαστε να αποζημιώσουμε όποιον από αμέλειά μας βλάψαμε, χωρίς όμως να γνωρίζουμε το ύψος των αποζημιώσεων αυτών.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι πολύπλοκες επιχειρηματικές κινήσεις, οι απρόσωπες σχέσεις που κυριαρχούν στις μεγαλουπόλεις, η συνεχώς διευρυνόμενη νομοθεσία προστασίας του περιβάλλοντος, η καθημερινή διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων τροφών και εμπορευμάτων και η ανάπτυξη επαγγελματικών εξειδικεύσεων δημιουργούν υποχρεώσεις και ευθύνες κάθε μορφής προς τρίτους, άλλοτε ορατές και άλλοτε όχι.

Με έναν απλό διαχωρισμό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε τέσσερις κατηγορίες αστικών ευθυνών:
1. Προσωπικές και οικογενειακές αστικές ευθύνες
2. Αστικές ευθύνες επιχειρήσεων και μελών διοίκησης
3. Επαγγελματικές αστικές ευθύνες
4. Εξειδικευμένες αστικές ευθύνες που απορρέουν από συγκεκριμένες νομοθετικές προβλέψεις. Τις περισσότερες φορές, οι υποθέσεις αστικών ευθυνών δεν φθάνουν στα δικαστήρια, αν και συνήθως εγείρονται αγωγές.

Share Post :
Ζητηστε Συμβουλες

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και μια μικρή περιγραφή της υπόθεσής σας. Ελάτε να μας γνωρίσετε και χωρίς καμμία υποχρέωσή σας, να συζητήσουμε για το θέμα που σας αφορά.

Αναφορες Πελατων μας

“ Είχα ενα τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή μου. Ο κύριος Σκορίνης με έκανε να τον εμπιστευθώ βλέποντας τις γνώσεις του και την εξειδίκευσή του. Καλύφθηκα απο την ασφαλιστική εταιρεία με αποζημίωση καλύτερη απο την αναμενόμενη. Είναι πραγματικά, αξιόλογος λειτουργός της δικαιοσύνης.”

Αθηνόδωρος Πολυχρονίδης

Ελ. Επαγγελματίας

Τέλεια ισορροπία μεταξύ επαγγελματία και ανθρώπου.
Η βοήθειά του καθοριστική, απο την πρώτη στιγμή που του εμπιστευθήκαμε την υπόθεσή μας.
Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του ανέλαβαν όλη τη χρονοβόρα διαδικασία περισυλλογής των απαραίτητων εγγράφων, ακόμα και την εύρεση φυσικοθεραπευτή για τον σύζυγό μου, φτάνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην ολοκλήρωση της υπόθεσής μας.
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.”

Παλαιολόγου Μαρία

Ιδιωτική Υπάλληλος

“ Κύριε Σκορίνη, σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχατε σε μένα και την οικογένειά μου. Είσασταν δίπλα μας απο την αρχή μέχρι το τέλος και ως άνθρωπος και ως δικηγόρος. Πλέον για κάθε υπόθεσή μου, είστε η μοναδική επιλογή. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε γνωστό μου, γνωρίζοντας την αποτελεσματικότητά σας!!!”

Γιώργος Κωστάκης

Επιχειρηματίας